Sumedha Niranjana

Sumedha är en 36 årig Sri Lankesisk konstnär som arbetar främst med olja och akryl. Förutom att ha varit konststuderande så har Sumedha varit lärling till en av Sri Lankas mer framstående konstnärer Kumara Rathnayaka.

Hans tavlor inspireras idag enligt egen utsago av “orolig ensamhet” samt “tumult I samhället”. Dessa mörka och dystra inspirationskällor försöker han väga upp med att använda sig av lugnande och varma färger. De abstrakta verken inspireras även av den lokala naturen där vatten och djungel är element som ofta återkommer. Förutom Kumara Rathnayaka så inspireras Sumedha av den världsberömda Jackson Pollock samt den Sri Lankesiske konstnären Sampath Vikum som även han återfinns hos Galleri Mölleli.

Idag verkar Sumedha i en liten by som heter Yakkala i västra Sri Lanka. Hans dröm är att försörja sig på sin konst och för att göra detta tar han sig ett par gånger i månaden till den nationella konstscenens hjärta i Colombo. Vi på Galleri Mölleli hoppas att kunna hjälpa honom längre än så…